RASK INNLEVERING
Kvaliteten på det ferdige produktet er svært avhengig av den behandlingen slaktet får fra felling til innfrysing.
Er dyret uroet/stresset før død, kan dette gi høyere pH og dårligere forutsetning for mørning.
Slaktet bør leveres oss snarest mulig, og senest 2 – 3 dager etter felling. Ved varmt og fuktig vær enda tidligere.
Henger slaktet for lenge, reduseres kvaliteten svært raskt.
Vi ønsker at mørnings prosessen foregår her under kontrollerte forhold.
SLAKTEHYGIENE
Viktig: Unngå å forurense slaktet, skjær bort blodige partier og åpne for bog og brystbein.
Ved bruk av blyholdig ammunisjon må det renskjæres minimum 10 cm rundt skuddkanal.
KONTROLL AV SLAKT
Vi samarbeider med Mattilsynet og er godkjent viltbehandlingsanlegg.
Mattilsynet kontrollerer alle slakt som skal nedskjæres og bearbeides hos oss.
Alle jaktlag skal ha godkjent feltkontrollør, og feltkontrollbevis må følge hvert enkelt slakt.
Hvis slaktet ikke er godkjent av feltkontrollør MÅ hode og organer (hjerte, lunge, lever, milt og nyrer) være med ved innlevering/kontroll. Dette tas med tilbake av jeger.
– Ikke godkjente slakt blir kassert av Mattilsynet og vi har ikke anledning til å opparbeide slaktet.